AVTALER & KONTRAKTER

Statoil kjøper infrastruktur

Denne aktøren vant storavtale.

Leveransen gjelder løsninger for mellomstore og små datarom, med en oppetidskrav på 99,5 prosent.
Leveransen gjelder løsninger for mellomstore og små datarom, med en oppetidskrav på 99,5 prosent. Bilde: Kristian Helgesen/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Dell gikk seirende ut av en anbudskonkurranse om å levere løsninger for konvergent infrastruktur i Statoil. Avtalen omfatter Statoil globalt, men hovedvolumet vil knyttes til lokasjoner i Norge, heter det i en pressemelding. Den varer i tre år fra april 2013.

Dell forklarer at det dreier seg om å pakke IT-komponenter som servere, lagring og nettverk, samt programvare for administrasjon, automatisering og orkestrering, i optimaliserte løsninger. Statoils mål er en gjennomvirtualisert infrastruktur der ressurser utnyttes maksimalt og der tidkrevende, manuelle oppgaver automatiseres.

Dells leveranser vil være løsninger for mellomstore og små datarom, med oppetidskrav på 99,5 prosent. De skal medvirke til teknisk og forretningsmessig effektivisering, mindre kompleksitet, økt fleksibilitet og rask avkastning på investeringen.

Hans Christian Seime i Dell Norge sier til digi.no at det dreier seg om en betydelig leveranse i norsk målestokk. Av hensyn til Statoil må han avstå fra å anslå en verdi på avtalen.

– Vi har arbeidet hardt med løsninger for konvergent infrastruktur. At vi vant Statoil-kontrakten beviser på kvaliteten i det vi kan levere.

Dell Norge opplyser samtidig at de den siste tiden har undertegnet rammeavtaler med det offentlige, med verdier som overstiger 240 millioner kroner. Avtalene er inngått gjennom partnere med 30 kommuner, seks etater og direktorat, samt flere departement og fylkesmenn. Leveransene gjelder alt fra pc-er til komplette dataromsløsninger. Medvirkende partnere er blant annet Serit, Bedriftssystemer, Move, Evry, NDS og iTet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.