BEDRIFTSTEKNOLOGI

Statoil skal hjelpe SAP

Lavere transaksjonspriser, raskere utvelgelser og bedre konkurranse. Det er Statoils tanke når selskapet nå går sammen med SAP i et forsøk på å skape en Internett-markedsplass for den internasjonal oljeindustrien.

Einar Ryvarden
19. jan. 2000 - 15:50

En rekke selskaper, blant dem den tyske økonomisystemleverandøren SAP, forsøker å lage elektroniske markedsplasser hvor bransjer skal samles for å selge og kjøpe varer og tjenester. Meningen er å tilby kundene raskere og billigere innkjøp.

Ingen vil innrømme det, men flere av dataleverandørene drømmer om å skape standarder for slike markedsplasser og utveksling av data de krever. Å koble seg opp på en markedsplass er enklest dersom du har samme økonomisystem som de andre deltakerne.

SAP har startet er rekke slike markedsplasser under adressen mysap.com. Nå får selskapet støtte fra Statoil, en storbruker av SAP. Sammen med SAP skal det statseide olje- og gasselskapet bygge opp en pilotmarkedsplass med en del av sine leverandører.

Meningen er så å invitere inn verdens olje- og gass-industri. Summene som kan komme til å strømme gjennom olje/gass-delene av mysap.com er enorme. Bare Statoil handlet i fjor inn varer og tjenester for 32 milliarder kroner.

SAP mener en elektronisk markedsplass vil gi lavere transaksjonspriser, raskere utvelgelser og bedre konkurranse fordi alle leverandører må gjøre tilbudene sine likere. De to selskapene planlegger å ha opprettet den nye markedsplassen i løpet av andre kvartal i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.