KORTNYTT

Statoil velger CSC som ny driftsleverandør

28. des. 2005 - 09:08

Statoil og CSC har nettopp inngått en avtale som medfører at IT-selskapet overtar driften av kjernesystemene for forretningsområdet Retail. Avtalen har en verdi på omlag 30 millioner kroner.

For åtte år siden ble Statoils stormaskinmiljø for Statoil Detaljhandel Skandinavia og Nordisk Energi outsourcet. Det er driften av disse virksomhetskritiske systemene og applikasjonene CSC nå overtar.

- CSC ble valgt i konkurranse med flere andre IT-leverandører etter en totalvurdering av tjenesteinnhold og pris, sier Svein Andreassen som har vært prosjektleder for anskaffelsen. - Vi forventer at CSC vil oppleves som en god og profesjonell leverandør på dette området.

Siden valget om outsourcing av stormaskinmiljøet ble tatt høsten 1997, er det gjennomført betydelige effektiviseringsaktiviteter i Statoil. Nå er målsettingen å samle alle skandinaviske applikasjoner på en partisjon med standardisert programvare. På den måten skal det oppnås ytterligere kostnadsbesparelser.

All kortdrift i Statoil Detaljhandel Skandinavia kjøres i dag på stormaskinplattformen. Samtidig er en ny, felles skandinavisk kortapplikasjon i ferd med å bli implementert i hele Skandinavia. Sverige var først ut i mai i år. Tilsvarende kortapplikasjon ble innført i Danmark i november, og Norge kommer til i mars neste år.

Den nye kortapplikasjonen vurderes også innført i andre europeiske land hvor Statoil har tilsvarende forretningsvirksomhet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.