AVTALER & KONTRAKTER

Statoil vraker SAP

Alle 2.300 bensinstasjoner over til ERP fra erkefienden Oracle.

30. aug. 2011 - 14:47

Statoil Fuel & Retail (SFR) melder tirsdag at Oracle har vunnet en kontrakt som leverandør av en omfattende ERP-løsning basert på JD Edwards.

Beslutningen innebærer at de skal vekk fra dagens SAP-løsning, som morselskapet Statoil sverger til.

Avtalen er etter det digi.no erfarer svært omfattende, og fremstår som en gedigen fjær i hatten til Oracle i konkurransen med erkerival SAP.

- Kontrakten omfatter JD Edwards enterprise ERP-systen, Fusion mellomvare med business intelligence og datavarehus-muligheter, konsulentstøtte samt maskinvare som Oracles Exadata. Vi har valgt Oracle som ERP-partner på lang sikt, sier kommunikasjonsdirektør Karen Romer til digi.no.

Selve kunngjøringen er svært ordknapp, og ingen av partene ønsker å kommentere kontraktsverdien.

SFR ble børsnotert i oktober 2010 etter at Statoil skilte ut bensinstasjonene og drivstoff i eget selskap. Virksomheten har nær 2.300 stasjoner og rundt 19.000 ansatte.

Avtalen med Oracle skal dekke ERP-funksjoner for samtlige stasjoner.

Romer kan avsløre at implementeringstiden blir på over to år. Etter planen skal den nye løsningen stå ferdig først i fjerde kvartal 2013.

- Et over to år langt prosjektløp høres veldig omfattende ut. Hva kan du si om prosessen fremover?

- De neste prosjektfasene omfatter ERP blueprint, template build, utrulling av pilot og implementering i alle forretningsområdene våre, sier kommunikasjonsdirektøren.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.