StatoilHydro holder seg til Fujitsu Siemens

Ny femårig avtale om IT-utstyr til 1500 bensinstasjoner.

StatoilHydro holder seg til Fujitsu Siemens

Ny femårig avtale om IT-utstyr til 1500 bensinstasjoner.

StatoilHydro har hatt en nært samarbeid med Fujitsu Siemens i åtte år. I går meldte de at dette samarbeidet skal fortsette i fem år til, gjennom en avtale om installasjon og drift av IT-utstyr på 1500 bensinstasjoner i Norden og Baltikum. Avtalen er verdt 100 millioner kroner.

StatoilHydro har 1500 bensinstasjoner i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Litauen og Latvia. Avtalen med Fujitsu Siemens omfatter installasjon, support og tjenestegarantert service på blant annet pc-er, skrivere, servere, kommunikasjonsutstyr og trådløse nettverk. Videre er det helpdesk-tjenester, styring av tjenesteleveranser og programvaresupport på enkelte stasjoner.

Fujitsu Siemens Computers var i sin tid eid av Fujitsu og Siemens i fellesskap. Siemens vil ikke fornye avtalen om felles eierskap, og Fujitsu Siemens blir følgelig en heleiet datter av Fujitsu, og vil etter hvert droppe Siemens fra selskapets navn.

Country manager Jan Eigil Rydningen i Fujitsu Siemens Norge har tidligere uttalt til digi.no at denne overgangen er fordelaktig, fordi den innebærer at de kan forholde seg til eiere som utelukkende er fokusert på IT.

Til toppen