AVTALER & KONTRAKTER

StatoilHydro velger SAP

Største nordiske avtale av sitt slag.

Bilde: Øyvind Hagen
18. aug. 2009 - 08:38

StatoilHydro har valgt SAP og deres løsning for beslutningsstøtte og forretningsanalyse, nærmere bestemt Business Objects.

Løsningen skal benyttes av opptil 800 personer som jobber med konsolidering og budsjettering i oljegiganten. Det går frem av en pressemelding fra selskapene.

Det er ikke kjent hva avtalen er verdt, men partene omtaler den som den største avtalen av sitt slag i Norden. I tillegg til programvaren omfatter kontrakten også bistand og støtte til implementering.

Statoil sier om SAP-løsningen at de forventer tettere integrasjon med den eksisterende arkitekturen og mer stabil drift.

I tillegg regner de med reduserte driftskostnader som de begrunner med harmonisering av master data brukt i konsolideringsprosessen.

- På lenger sikt ser vi at det å få en felles programvare for både konsolidering og planlegging vil gi ytterligere gevinster, sier prosjektleder Jone Solberg i StatoilHydro.

Valget av SAP kommer ifølge de to partene etter en profesjonell og strukturert innkjøpsprosess som har gått over seks måneder og som omfattet flere referansebesøk, gjennomgang av spesifikasjon og plattform.

Anbudet ble vunnet i konkurranse med flere store aktører.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.