NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

Statsbudsjettet 2020: Regjeringen bevilger 256 millioner til bredbåndsutbygging

Regjeringen la frem neste års statsbudsjett mandag.

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H). Regjeringen la frem neste års statsbudsjett mandag. Bildet er tatt ved en annen anledning.
Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H). Regjeringen la frem neste års statsbudsjett mandag. Bildet er tatt ved en annen anledning. Foto: Terje Pedersen
7. okt. 2019 - 10:55

Bevilgningen til bredbåndsutbygging øker med 50 millioner i regjeringens forslag til statsbudsjettet.

– Tilgang til internett er viktig for å skape nye arbeidsplasser og for å tilby bedre offentlige tjenester. Ferske tall viser at regjeringens bredbåndspolitikk virker. Hele 86 prosent av norske husstander har nå tilgang til høyhastighetsbredbånd. Det er gledelig, men vi vil videre – og derfor foreslår regjeringen å bevilge et rekordstort bredbåndstilskudd i 2020, sier digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H).

Regjeringen vil bevilge 256 millioner kroner til formålet.

Totalt foreslås det å bevilge over 700 millioner kroner til nye digitaliseringstiltak i statsbudsjettet.

Dette innebærer blant annet 30 millioner til elektronisk saksbehandling i straffesakskjeden for å gjøre justisforvaltningen mer effektiv og 8,6 millioner kroner til Nasjonal kommunikasjonsmyndighets arbeid med å legge til rette for innføring av 5G. Det foreslås også 131 millioner til arbeidet med en nasjonal helseanalyseplattform.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.