BEDRIFTSTEKNOLOGI

Statsbudsjettet: Fornøyd IT-næring

KDL, som er IT-bransjens interesseorganisasjon er godt fornøyd med forslaget til statsbudsjett.

Øystein Kvistad
5. okt. 1998 - 15:09

Kontor og Datateknisk Landsforening (KDL) har tidligere markert seg som en varm tilhenger av næringsminister Lars Sponheims politikk. Og IT-næringen sier seg også godt fornøyd med sauebonden fra Ulvik og hans føringer i regjeringens forslag til statsbudsjett for 1999.

- KDL vil særlig fremheve opsjonsordningen som er særlig viktig for IT-bransjen og vi er meget glade for regjeringens forslag til opsjonsordninger. Riktignok kunne beløpet vært høyere enn 300.000,-, men vi ser fremlegget som fornuftig og politisk spiselig for alle. Forslaget vil bety mye for små IT-bedrifter, og ikke minst de som er lokalisert i distriktene, uttaler KDL i en pressemelding.

KDL er videre meget godt fornøyd med forslaget om høyhastighetskommunikasjon og opprettelsen av prøveordninger for dette.

- Dette prosjektet har vyer over seg og vi er spent på oppfølgingen, heter det fra KDL.

Bransjeorganisasjonen er imidlertid ikke helt fornøyd med regjeringens planer for data i skolen, der KDL savner et mål for PC-dekning.

- Vi er positive til prøveordninger i skolen i distriktene her er trukket frem, men hvorfor skal ikke f.eks. Tøyen Skole i Oslo få den samme muligheten til å være med i et slikt prosjekt som skolen i Nordkjosbotn, spør KDL, som likevel synes det er også positivt at lærerne vil få styrket sin IT-utdanning.

- Fokus på år 2000 og bevilgninger på 40 millioner kroner er bra, og KDL er fornøyd med at år 2000 endelig har fått den brede plass som denne utfordringen fortjener og at regjeringen har tatt ballen. Vi er videre positive til målet om økning av antall IT-kandidater innen høyere utdanning. Vi er imidlertid bekymret over at det ikke vil bli gitt ekstra bevilgninger til nytt IT-bygg på Blindern. Institutt for Informatikk trenger sårt nye lokaler, heter det i uttalelsen fra KDL.

Bransjeorganisasjonen stiller seg også positiv til opprettelsen av et teknologiråd.

- Vi er imidlertid svært opptatt av at dette ikke må bli et råd styrt av de etablerte næringene med NHO i spissen, slik status vanligvis er i Norges Forskningsråd. Skal man ha nytte av et teknologiråd må nye og innovative næringer tas med, uttaler KDL, som også med glede har merket seg at teleforskningen øker fra 23 til 35 millioner kroner.

Regjeringens fokus på elektronisk handel vurderes også som positiv. Bransjen har store forventinger til elektronisk handel og jobber selv gjennom bransjeforeningen KDL med selvkontrollordninger for internett.

- KDL er meget godt fornøyd med at det ikke blir noen endringer i multimediaavgiften, dvs. at ikke avgift på radio- og fjernsynsmateriell ikke blir gjeldende for vår bransje. KDL mener at særavgiften på radio- og fjernsynsmateriell, som er på 10,35 prosent, må avvikles i sin helhet.

"Alt i alt er KDL godt fornøyd med forslaget til statsbudsjett og vi mener at regjeringen har laget et lovende forslag. Vi har fått gjennomslag for mange av våre hjertesaker og da kan vi ikke si oss annet enn fornøyd, selv om vi selvfølgelig fortsatt har en lang ønskeliste", heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.