AVTALER & KONTRAKTER

Statsbudsjettet kjøres på .Net

Og slik vil det være i overskuelig framtid.

EDB Business Partner melder at de har fornyet en avtale med Departementenes Servicesenter om «Budmod», hovedverktøyet for utarbeidelsen av Statsbudsjettet. Fornyelsen har skjedd etter et offentlig anbud over doffin.no.

EDB har arbeidet med Budmod siden 1999. Verktøyet har vært i bruk siden 2002. Den fornyede avtalen – som faktisk ble undertegnet allerede 15. desember i fjor – innebærer at Budmod vil bli brukt ut 2014, med mindre det kommer en oppsigelse underveis.

Informasjonssjef Torgeir Kristiansen i EDB presiserer at Budmod er hvert år gjenstand for forhandlinger.

– Den årlige reforhandlingen er påkrevet fordi det dukker opp nye behov, forklarer han. – Man bestemmer seg for hvordan Budmod skal videreføres.

Ifølge Kristiansen er Budmod utviklet med utgangspunkt i Microsoft-teknologi, og er altså en .Net-applikasjonen. Avtalen mellom DSS og EDB gjør det lite trolig at dette vil endres på i overskuelig framtid.

I en tidligere melding fra DSS forklares det at Budmod er resultatet av et prosjekt kjent som «Fagprp» med mål å utvikle en felles produksjonsløsning for fagproposisjonene i 1999. Det er to ulike versjoner av Budmod, en gradert og en ugradert. Det er opptil hvert departement å velge hvilken versjon de vil benytte. Ifølge DSS er fire departementer på den graderte løsningen. Budmod brukes både til å produsere statsbudsjettet og gjennom hele året.

Dette er EDBs beskrivelse av Budmod: «Løsningen legger til rette for utvikling og vedlikehold av budsjettdata. Den inneholder blant annet maler for sammensetting og presentasjon av budsjettdata for Statsbudsjettet, rapportfunksjonalitet og funksjoner for overføring av budsjettdata mellom Finansdepartementet og øvrige departementer. I tillegg til selve budsjettarbeidet kan departementene også benytte løsningen gjennom hele budsjettåret.»

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.