NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

Statsforvalteren i Rogaland sier nei til byggestart for datasenter

Statsforvalter Bent Høie ber Time kommune si nei til søknaden fra selskapet Green Mountain om å sette i gang med byggingen av et stort datasenter.

Tidligere helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), nå statsforvalter i Rogaland, mener kommunen ikke kan gi dispensasjon til næringsbygg.
Tidligere helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), nå statsforvalter i Rogaland, mener kommunen ikke kan gi dispensasjon til næringsbygg. Foto: Fredrik Hagen
14. nov. 2023 - 07:28

– Statsforvalteren kan ikke se at Time kommune kan gi dispensasjon for oppføring av næringsbygg til første byggetrinn av et datalagringssenter, står det i et høringssvar ifølge Jærbladet.

Time kommune ligger sør for Stavanger og Sandnes. Der vil Green Mountain sette i gang med byggingen av et datasenter som et stort teknologiselskap skal benytte seg av, ifølge selskapet selv.

Høie mener en dispensasjon til byggestart ville ha brutt vilkår for dispensasjon i plan- og bygningsloven. Blant annet om at kommunen må ha nok kunnskap og ha sikret samordning før det vedtak blir fattet.

Green Mountain har sagt at det er viktig å komme raskt i gang med byggingen. Selskapet ønsker ferdigstillelse av første byggetrinn senest januar 2025, mens siste byggetrinn bør være ferdig i 2027, ifølge dem.

Les også

 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.