Statskjøp fant rom for Corel

Statskjøpavdelingen i Statens forvaltningstjeneste har inngått nye rammeavtaler for innkjøp av programvare. Den største endringen i forhold til i fjor, er at Corel er blant de utvalgte.

Statskjøpavdelingen i Statens forvaltningstjeneste har inngått nye rammeavtaler for innkjøp av programvare. Den største endringen i forhold til i fjor, er at Corel er blant de utvalgte.

Avtalene gjelder i ett år fra 1. juli. Maskinvareavtalene ble kjent i slutten av mai (se peker til relatert artikkel øverst i høyre marg).

- Det er to serier med avtaler, en for programvare og en for tjenester, forklarer rådgiver Atle Reinseth. - Innen programvare gjelder noen kontrakter et større produktspekter, mens andre er begrenset til noen få enkeltprodukter.

Programvareleverandørene som fikk tilslag er Microsoft, Lotus, Corel, Novell, Norman Data Defense og System Senteret - den siste for et av de mer perifere produktene.

På tjenestesiden er det primært opplæring Staten er interessert i. Her er det inngått rammeavtaler med Telenor Bedrift, Merkantildata og System Senteret.

- Den viktigste endringen i forhold til i fjor, er rammeavtalen med Corel for tekstbehandleren WordPerfect 7 og øvrige bestanddeler i kontorsuiten.

Corel har ennå ikke etablert seg i Norge. Anbudet som vant fram, kom fra datterselskapet Corel Ltd i Irland, via et salgskontor i København.

Reinseth understreker at rammeavtalene for programvare gjelder basisprogramvare som kontorstøtte, inklusiv gruppevare, kalender og den slags, samt operativsystem for lokalnett. Webserverløsninger og databaser er ikke med, og applikasjoner som nettlesere omfattes heller ikke av avtalene.

System Senteret er et selskap på rundt 50 ansatte, med hovedkontor i Asker utenfor Oslo og et kontor i Bergen. Det profilerer seg som "... systemintegrator med fokus på mobile dataløsninger... teknisk service med bærbare pc-er som spesialfelt... telefonsupport til faste kunder... skreddersyr og tilrettelegger løsninger... systemkonsulenter med innen nettverk og kommunikasjon."

Til toppen