Statsråden tror det blir billigere å ringe

Statsråden tror det blir billigere å ringe

Statsråd Liv Signe Navarsete tror Network Norway vil føre til rimeligere mobilsamtaler.

I dag åpnet Network Norway offisielt landets nye mobilnett, og blir dermed den tredje mobiloperatøren i Norge ved siden av Telenor og NetCom.

    Les også:

Lanseringen innebærer tilspisset konkurranse i mobilmarkedet. Det kan lette jobben til Post- og teletilsynssjef Willy Jensen og samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Willy Jensen sa i sin tale under åpningen av det nye mobilnettet at en viktig del av jobben til Post- og teletilsynet er nettopp å sørge for nye tjenester og innovasjon til konkurransedyktige vilkår. Det er nedfelt i e-kom loven, og en tredje mobiloperatør vil være med å presse fram nettopp dette, mener han.

– Dersom Network Norway-sjef Ingvild Myhre lykkes med det nye nettet, kan vår jobb bli mindre viktig, sier han til et fullsatt pressekorps i dag.

Selv om Ingvild Myhre ikke ville uttale seg om hvorvidt hun faktisk vil legge seg lavere enn NetCom og Telenor, er det opplagt at en tredje mobiloperatør vil kunne presse vilkårene.

Også samferdselsminister Liv Signe Navarsete framholdt i sin tale at hun forventet både billigere ringepriser og bedre mobildekning med en tredje aktør.

Navarsete åpnet seansen ved å prøve ut mobilnettet med en samtale til en Network Norway-ansatt i Drammen. Datoen for lansering er neppe helt tilfeldig ettersom det i dag er nøyaktig 130 år siden det første telefonnettet ble åpnet.

Foreløpig har Network Norway bygget ut mobilnettet i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Det er satt av en halv milliard til utbygging de to første årene, forteller Myhre til digi.no.

Mobilkunden vil ikke få subsidierte priser der Network Norway har sine basestasjoner, men må forholde seg til en pris som utlignes med NetCom, selskapets partner for å tilby dekning der Network Norway ikke selv har basestasjoner.

Hvor dyr en slik roamingavtale er, og hvordan prisen vil bli fordelt mellom Network Norway og NetCom, vil ikke Myhre svare på. – Men vi har i høyeste grad vurdert det som er kommersiell lønnsom avtale, sier hun til digi.no.

Willy Jensen kom likevel med en klar advarsel til Ingvild Myhre om at Post- og teletilsynet vil følge termineringsprisene svært nøye.

Network Norway vil først og fremst satse på bedriftsmarkedet med egen merkevare. De først pilotkundene på selskapets nye telefoniløsninger er allerede på plass, og nye avtaler signeres ukentlig, sier mobiloperatøren.

Til toppen