KARRIERE

Statsråder skal lære IT på Holmlia skole

Kristin Halvorsen og Heidi Grande Røys besøker Holmlia skole for å lære om IT i undervisning.

10. jan. 2007 - 08:10

I sammenheng med de halvårlige arrangementene «Regjeringen ut på tur», skal finansminister Kristin Halvorsen og fornyingsminister Heidi Grande Røys i dag besøke Holmlia skole for å orienteres om skolens bruk av IT i undervisningen.

Holmlia skole var en av de første skolene som tok i bruk Linux og åpen kildekode, for snart tre år siden. Blant erfaringene de skal dele med statsrådene, er hvordan denne løsningen bidrar til at de kan bruke datamaskiner som med andre systemer ville vært fullstendig utdaterte.

Holmlia skole er også en av to norske skoler som er pionerer innen bruk av videokasting i undervisningen. De mener opplegget kan få stor betydning for å hjelpe minoritetselever med å tilegne seg norsk, og at det også kan benyttes til undervisning innen for eksempel matematikk og naturfag.

En tredje erfaring Holmlia skole vil dele med statsrådene er bruken av såkalte smarttavler. Dette er en trykksensitiv tavle som gjør at lærerens tavleundervisning kan lastes ned digitalt og eksporteres som videofiler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.