Statssekretær ble eBorger

Statssekretær Oluf Ulseth har bevist sin grunnleggende IKT-kompetanse med et eBorger-sertifikat.

Statssekretær Oluf Ulseth har bevist sin grunnleggende IKT-kompetanse med et eBorger-sertifikat.

Statssekretær Oluf Ulseth fra Nærings og handelsdepartementet fikk 100 prosent riktig på eBorger-testen som ble tatt i går. Han beviste dermed at han er et verdig medlem av informasjonssamfunnet.

eBorger retter seg mot personer som kun har behov for basiskompetanse på data. Opplæringen tar for seg helt grunnleggende kunnskaper om datamaskinen, tekstbehandling, Internett og epost.

Testen ble tatt i fullt påsyn av deltakerne på den nasjonale lanseringen av eBorger i lokalene til Dataforeningen i Oslo. Tilstede var representanter fra Utdannings- og forskningsdepartementet, VOX, Seniornett, EUCIP Norge, Abelia og Dataforeningen.

Ulseth tok testen på storskjerm i påsyn av alle deltakerne. Han gjennomførte testen feilfritt på rekord-tid. Testen bestod av både teoretiske og praktiske oppgaver i bruk av datamaskin, tekstbehandling og Internett.

eBorger er Datakortets nye tilbud om opplæring og test på et lavere nivå enn Datakortet. Målgruppen er store befolkningsgrupper som ikke har krav om PC-kompetanse i arbeidet, men som likevel vil være med i informasjonssamfunnet.

- Vi ser at store grupper av befolkningen ennå ikke er aktive deltakere i det nye informasjonssamfunnet. Nå får de en enestående sjanse til å bli det. Mange personer ser med fortvilelse på at en rekke tjenester kun gjøres tilgjengelig ved hjelp av Internett eller epost, sier fagansvarlig for eBorger Bernt Nilsen som overrakte prisen til Oluf Ulseth.

Til toppen