BEDRIFTSTEKNOLOGI

Statssekretærutvalg behandler år 2000

IT-bransjens advarsler om at Norge ligger etter i forberedelsene til tusenårsskiftet har gjort inntrykk. Saken skal diskuteres i statssekretærutvalget førstkommende fredag, forteller politisk rådgiver Hans T. Antonsen i Næringsdepartementet.

Eirik Rossen
14. jan. 1998 - 08:12

Tirsdag la ledelsen i Kontor og Datateknisk Landsforening (KDL) fram sine synspunkter overfor ledelsen i Næringsdepartementet ved politisk rådgiver Hans T. Antonsen, departementsråd Odd Fosseidbråten og underdirektør Jan Fredrik Lockert.

- Vi prøvde å vise hvor brede og hvor komplekse problemene som tusenårsskiftet volder IT-systemer er, sier generalsekretær Per Morten Hoff i KDL.

- Vi fikk det klare inntrykket at landets politiske ledelse har besluttet å komme seg på banen i dette spørsmålet. Nå skal det diskuteres i både statssekretærutvalget og i regjeringen. Jeg håper at regjeringen i Norge følger eksemplene fra Danmark, Sverige og Storbritannia og bidrar til at det blir tatt et skikkelig tak.

Blant tiltakene KDL har foreslått, er oppnevnelsen av en bredt sammensatt regjeringskommisjon for å understreke alvoret i situasjonen, spre informasjon og bidra til å følge opp tiltak i næringslivet og i det offentlige - også i kommunene, som KDL mener ligger spesielt langt etter.

- KDL og andre bransjeorganisasjoner har bidratt til å gi oss en erkjennelse av hvor viktig det er å sørge for at IT-systemene i Norge mestrer overgangen til tusenårsskiftet, sier politisk rådgiver Hans T. Antonsen i Næringsdepartementet.

- Saken vil bli ført opp på øverste politisk nivå. Møtet i statssekretærutvalget fredag skal bidra til å legge opp en strategisk plan, der en bredt sammensatt kommisjon er et av flere forslag som vil bli drøftet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.