Stavelin forlater Merkantildata for å overta nettkonsulenter

Svein Stavelin er den hemmelige kjøperen av Adcore International. Dermed slutter Stavelin som sjef for Merkantildata-selskapet Ementor, for å bli konsernsjef i selskapet han akkurat har kjøpt opp.

I går ble det klart at det svenskbaserte konsulentselskapet Adcore AB selger ut alle sine kontorer utenfor Sverige, utenom Japan. Kjøperen er selskapets internasjonale sjef, Martin Hauge, og Svein Stavelin.

Stavelin har til nå fungert som konserndirektør for Ementor , et av de to datterselskapene til Merkantildata. Stavelin ledet konsulentselskapet Avenir, som i fjor ble kjøpt opp av Merkantildata. Nå skal han bli konserndirektør i Adcore International, som han kjøpte sammen med Martin Hauge.

Dette kommer som et hardt slag for Merkantildata, og aksjekursen raste i går etter at ryktene om Stavelins sidesprang lekket ut i media.

- Dette var en enestående mulighet som man bare får én gang, sier Stavelin til digitoday.no når vi spør han om hvorfor han kjøpte seg opp i Adcore International.

Hauge og Stavelin fikk overta nærmere 800 ansatte i Adcore International for latterlig lave 30 millioner svenske kroner. Ifølge Ekonomi24.se skal disse pengene lånes til Hauge og Stavelin fra Adcore i Sverige. Flere er nå kritiske til salget av selskapene.

Adcore må ta et tap på 1,15 milliarder svenske kroner som følge av salget.
Tom Adolfsen er svært knapp i kommentarene til Stavelins avgang. Adolfsen sier til digitoday.no at situasjonen først ble avklart tirsdag kveld. Han avviser at Merkantildata på grunn av denne situasjonen, er nærmere en oppdeling.


Lars-Erik Johannessen er blitt utnevnt som fungerende administrerende direktør, og han tiltrer med umiddelbar virkning, melder Merkantildata i en børsmelding. Johannessen er i dag administrerende direktør for Ementor Norge, og kommer tidligere fra lederstillinger i Avenir, Cinet og lille ConsultIt Oslo.

Aksjekursen til Merkantildata er i dag noe stigende, med oppgang på 2,5 prosent. Aksjekursen falt hardt tirsdag.

Til toppen