KARRIERE

Stavelin forlater Merkantildata for å overta nettkonsulenter

Svein Stavelin er den hemmelige kjøperen av Adcore International. Dermed slutter Stavelin som sjef for Merkantildata-selskapet Ementor, for å bli konsernsjef i selskapet han akkurat har kjøpt opp.

Sigvald Sveinbjørnsson
13. juni 2001 - 10:36
Adcore ABMartin HaugeSvein Stavelin

Stavelin har til nå fungert som konserndirektør for Ementor , et av de to datterselskapene til Merkantildata. Stavelin ledet konsulentselskapet Avenir, som i fjor ble kjøpt opp av Merkantildata. Nå skal han bli konserndirektør i Adcore International, som han kjøpte sammen med Martin Hauge.

Dette kommer som et hardt slag for Merkantildata, og aksjekursen raste i går etter at ryktene om Stavelins sidesprang lekket ut i media.

- Dette var en enestående mulighet som man bare får én gang, sier Stavelin til digitoday.no når vi spør han om hvorfor han kjøpte seg opp i Adcore International.

Hauge og Stavelin fikk overta nærmere 800 ansatte i Adcore International for latterlig lave 30 millioner svenske kroner. Ifølge Ekonomi24.se skal disse pengene lånes til Hauge og Stavelin fra Adcore i Sverige. Flere er nå kritiske til salget av selskapene.

Adcore må ta et tap på 1,15 milliarder svenske kroner som følge av salget.
Tom Adolfsen er svært knapp i kommentarene til Stavelins avgang. Adolfsen sier til digitoday.no at situasjonen først ble avklart tirsdag kveld. Han avviser at Merkantildata på grunn av denne situasjonen, er nærmere en oppdeling.


Lars-Erik Johannessen er blitt utnevnt som fungerende administrerende direktør, og han tiltrer med umiddelbar virkning, melder Merkantildata i en børsmelding. Johannessen er i dag administrerende direktør for Ementor Norge, og kommer tidligere fra lederstillinger i Avenir, Cinet og lille ConsultIt Oslo.

Aksjekursen til Merkantildata er i dag noe stigende, med oppgang på 2,5 prosent. Aksjekursen falt hardt tirsdag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.