Stavelin klarte ikke å kjøpe Adcore

Tidligere Merkantildata-leder Svein Stavelin ville overta konsulentselskapet Adcore, men klarte ikke å skaffe nok penger

De svenske Internett-konsulentene har falt som steiner fra himmelen det siste året.

Ett av dem er Adcore som nå selger alle sine kontorer utenfor Sverige. I et overraskende trekk, trakk Svein Stavelin seg fra toppjobben i Merkantildata-selskapet Ementor og fikk tilslaget på Adcore etter et bud på 30 millioner kroner. Stavelin hadde private penger samt endel eksterne og interne investorer, ble det sagt.

Men kanskje ikke de rikeste og mest kjente investorene, for nå viser det seg at Stavelin ikke klarte å skaffe til veie alle pengene som måtte til. På grunn av problemer med finansieringen til det kjøpende selskapet, vil ikke transaksjonen bli gjennomført, forteller Adcore i en pressemelding i ettermiddag.


Stavelin hadde bare råd til det norske kontoret og ett av de to selskapene Adcore hadde i Danmark. Dette gir han tilsammen 176 ansatte. Sjefene for de andre kontorene har fått i oppdrag å selge sine kontorer separat. I Danmark og Sveits har ledelsen selv tatt over, mens kontorene i England, Tyskland og Benelux-landene fremdeles leter etter nye eiere.

Stavelin er lite villig til å diskutere detaljer i det fallerte oppkjøpet. Han bekrefter at han ikke klart å skaffe finansiering, men vil ikke si hva han betalte for de 176 ansatte han til slutt endte opp med.

- Adcore er børsnotert og det er de som skal informere, sier han til digitoday.no.

Hvem de eksterne investorene er vil han foreløpig ikke fortelle. Hvilke endringer Stavelin planlegger vil han heller ikke diskutere nå.

- Vi har ikke planer om å kjøpe noen flere kontorer, svarer Stavelin på spørsmål fra digitoday.no.

Til toppen