KRYPTOVALUTA

Steam slutter å ta imot bitcoin som betalingsmiddel

Illustrasjon: polygon.com

Steam fra Valve Corporation er en av verdens største distribusjonskanaler for pc-spill.

Det vakte oppsikt da de våren 2016 begynte å akseptere betaling i bitcoin. Ikke at Steam er alene om det, men med 150 millioner registrerte brukere er dette en gigantisk butikk.

Halvannet år senere har spillplattformen kommet på andre tanker. Fra onsdag denne uken er ikke lenger bitcoin gyldig betalingsmiddel hos dem.

Årsaken oppgis å være todelt.

Uforutsigbart

Delvis skyldes det kryptovalutaens ekstreme volatilitet. Store og brå svingninger har preget bitcoin. Verdien blir oppfattet som utforutsigbar.

Siden én bitcoin ble handlet for rundt 700 dollar ved årsskiftet har verdien mer enn 20-doblet seg. Bare i dag har kursen svingt mellom drøyt 13.000 dollar og en historisk topp på mer enn 15.000 dollar, som tilsvarer 124.000 norske kroner.

Det har også vært dager der dollarverdien plutselig har falt så mye som 25 prosent den siste tiden, påpeker Steam i sin kunngjøring.

Og dyrt

Den andre grunnen bak beslutningen er en galopperende og stadig høyere transaksjonskostnad. Her er en graf som viser utviklingen over tid.

Forrige uke kostet det nærmere 20 dollar å foreta et kjøp med bitcoin i ren avgift, mot bare 20 cent da spillplattformen innførte støtten. Dermed blir også prisen kundene betaler for spill urimelig høy, poengterer de.

Valve nevner ikke alternative kryptovalutaer, de finnes det etter hvert mange av, men de stenger heller ikke døra for bitcoin for godt.

– På dette tidspunktet er det blitt uholdbart å støtte bitcoin som betalingsmiddel. Vi vil revurdere beslutningen dersom bitcoin gir mening for oss og fellesskapet vårt på et senere tidspunkt, skriver de.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.