Steen fornøyd: - SOL skal bli det nye Outlook

Birger Steens visjon med Scandinavia Online er å la tjenesten bli nervesenteret i alle brukernes liv. Ved satsingen på mobilt Internett skal SOL bli den nye Outlook for folk flest.

Birger Steens visjon med Scandinavia Online er å la tjenesten bli nervesenteret i alle brukernes liv. Ved satsingen på mobilt Internett skal SOL bli den nye Outlook for folk flest.

I dag la Scandinavia Online frem tall for tredje kvartal i år. Resultatene var i tråd med og kanskje noe over forventningene blant analytikerstanden.

For at SOL skal bli lønnsomt er det viktig for selskapet å trekke brukerne lengre inn i kjernen av produktet, og ikke sende folk videre ved neste lenke. For å få opp inntektene ved hver bruker må SOL dermed holde på brukeren så lenge som mulig.

SOLs stunt med å gi bort ringetoner, ikoner og SMS-meldinger fra portalen har vært vellykket.

Konsernsjef Birger Steen sier at dette koster selskapet 100.000 kroner dagen. Men for disse pengene får portalen omkring 8000 nye brukere, og sikrer seg dermed mobiltelefonnummerene til brukerne, hver eneste dag. Allerede nå har SOL fått 130 000 brukere på tjenesten.

Dette er en brukerbase som blir viktig for selskapet når de skal lansere sine tjenester for det mobile Internett. - Det viktige her er at vi eier telefonnummerene til denne brukergruppen, noe som gjør at vi kan få disse til å bruke våre andre tjenester som kommer på det mobile Internettet, sier Birger Steen på presentasjonen av selskapets tredjekvartalsresultater.

Portalen til Steen & Co i SOL skal bli en multiaksess-portal. Brukeren skal kunne gå inn på selskapets portaler i Norden, konfigurere en egen side til sin mobiltelefon. Denne siden skal da fungere som brukerens "portal" på nettopp telefonen.

- Dette skal være en slags Life Manager. Vårt håp er at brukerene i fremtiden skal forholde seg til SOL som de i dag forholder seg til Outlook. Det vil si det stedet hvor man har kontakliste, avtalebok, informasjon og ikke minst mail, sier Steen.

Det er ikke helt klart når dette skal lanseres, men det vil måtte komme i kjølvannet av GPRS, som skal implementeres i markedet i løpet av første kvartal neste år.

Til digitoday.no etter presentasjonen sier Steen at SOL skal være på alle plattformer. - Den eneste plattformen du ikke vil finne oss på er på det som vi i dag kaller TV, sier Steen.

Til toppen