RESULTATERFINANS

Stein Onsrud ut av Opticom

Etter bare åtte måneder i jobben, slutter Stein Onsrud som sjef i Opticom/Thin Film. Onsrud ble ikke enig med de to mektige engelske eierne.

Einar Ryvarden
10. jan. 2000 - 11:19

I en overraskende børsmelding i dag morges forteller børsraketten Opticom at administrerende direktør Stein Onsrud går av. Onsrud ble ansatt så sent som i mai i fjor som sjef for Opticom.

Senere ble han sjef i Thin Film, det heleide datterselskapet Opticom lagde. Opticom er langt på vei et holdingselskap med stor eierinteresser i Fast Search and Transfer, mens den nye plastbaserte lagringsteknologien utvikles i Thin Film.

Onsrud går av etter å ha blitt uenig med de to mektige engelske eierne Thomas Fussell og Robert Keith. For de to engelskmennene er ikke bare eiere, men også svært aktive i den daglig driften.

- Grunnet forskjeller i mening om strategi og funksjonsroller, fratrer Onsrud sin stilling 1. februar, skriver selskapet i børsmeldingen.

- Onsrud følte at han ikke hadde så stor frihet som han trodde han skulle få. Keith og jeg deltar i ledelsen og vi var et team, han var ikke alene som andre administrerende direktør i vanlige norske selskaper ville være.

- Jeg ser at det ble sprikende oppfatninger om min rolle da jeg tok jobben. Jeg trodde jeg skulle klare å håndtere jobben i samspill med tre meget entusiastiske eiere, men det gjorde jeg ikke, sier Onsrud til digi.no.

Onsrud ble tildelt 50.000 opsjoner, men mister en del da han går såpass tidlig, forteller Fussel. Nå overtar Keith som midlertidig daglig leder inntil man finner en ny sjef.

- Den nye sjefen trenger ikke å sitte i Norge eller være nordmann, forteller Fussel på spørsmål fra digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.