RESULTATERFINANS

Steinar er Norges 30. største megler

Steinar Larsson har kjøpt og solgt mer enn tre millioner aksjer hittil i år. Legger vi til grunn en gjennomsnittspris på 50 dollar per aksje, gir dette den nette sum på nesten 1,5 milliarder norske kroner. Putter vi Larsson inn på rankingen fra Oslo Børs gir dette en høyst uoffisiell 30. plass blant de 36 meglerhusene som har konsesjon. - Dette hadde vært umulig uten Internett, sier Larsson til digitoday.no.

Oddmund Grøtte
15. nov. 2000 - 04:15
Steinar LarssonNew York Stock Exchange (NYSE)

Larsson inntar posisjoner i selskaper notert på NYSE som skal fusjonere. Når selskapene fusjonerer, prises de to selskapene noe ulikt i hehold til intensjon, av grunner vi ikke kommer inn på her. Når kursene divergerer fra hverandre, inntar Larsson en posisjon i en av aksjene.

Larsson håper å tjene noen få øre i gevinst per aksje:

- I og med at jeg bare satser på å ta en liten "cut" er det viktig at jeg handler mange aksjer. Størrelsen avhenger av prisen på aksjen, men ofte kjøper jeg mellom 5.000 til 10.000 aksjer i slengen, sier Larsson.

Med en snittpris på omtrent 50 dollar per aksje (460 norske kroner) blir det fort store beløp som går gjennom PC-en til daytraderen i løpet av en dag.



Larsson hevder at arbitrasje hadde vært umulig uten Internett:



Når digitoday.no forteller ham at transaksjonene hans ville medført en 30. plass blant meglerne på Oslo Børs rangert etter omsatt volum, trekker Larsson på skuldrene:


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra