KARRIERE

Steinar Tveit blir sjef for Ericsson Sverige AB

Administrerende direktør i Ericsson AS, Steinar Tveit, er ansatt som ny administrerende direktør i Ericsson Sverige AB. Selskapet ble etablert i fjor sommer for å ivareta konsernets salg i det svenske marked.

Frode Eriksen
27. feb. 1999 - 11:30

Tveit etterfølger Ingmar Nilsson som døde for kort tid siden, og tiltrer stillingen den 1. april. Det er foreløpig ikke utpekt noen etterfølger til Steinar Tveit som administrerende direktør i Ericsson AS, men det vil bli gjort i løpet av kort tid, skriver selskapet i en pressemelding..

Steinar Tveit, som er 49 år, har vært administrerende direktør i Ericsson AS siden 1. mars 1992. Han er utdannet sivilingeniør fra elektrolinjen på Norges Tekniske Høyskole og arbeidet fra 1975 til 1983 i Televerket med etablering av nye datatjenester som Datex og Datapak. I den forbindelse arbeidet han fra 1977 til 1979 ved Ellemtel i Stockholm. I 1983 tiltrådte han en stilling i Elektrisk Bureau (EB) som forretningsansvarlig for datakommunikasjon og datanettprodukter.

Da Ericsson AS ble etablert i 1989 ble han ansatt som teknisk direktør i selskapet før han i 1992 ble utnevnt til administrerende direktør.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.