Stemmegjenkjenning i Windows NT

- Stemmegjenkjenning vil bli det viktigste brukergrensesnittet mot datamaskiner i løpet av få år - også i Windows NT. Dette sa Bill Gates under en tale ved den årlige WinHEC-konferansen i Orlando, Florida.

- Stemmegjenkjenning vil bli det viktigste brukergrensesnittet mot datamaskiner i løpet av få år - også i Windows NT. Dette sa Bill Gates under en tale ved den årlige WinHEC-konferansen i Orlando, Florida.

Men Microsoft vil ifølge InformationWeek ikke vente lenge med å implementere stemmegjenkjenning i Windows NT 5.0. I første omgang, trolig i begynnelsen av 1999, vil denne funksjonaliteten komme som et tillegg til NT 5.0, men senere vil den bygges inn i selve operativsystemet.

- I den neste hovedutgaven av Windows vil stemmegjenkjenning være en egenskap på systemnivå, og kanskje i runden etter dét være hovedgrensesnittet mot brukerne, sa Gates under WinHEC, eller Windows Hardware Engineering Conference, som er det fulle navnet på konferansen.

De som var tilstede fikk også utdelt en foreløpig versjon av NT 5.0 beta 2. Ifølge InformationWeek er denne versjonen betydelig bedre utstyrt enn den første betaversjonen som kom i fjor høst. Likevel vil ikke Carl Stork, Microsofts sjef for Windows maskinvareplattformer, se på denne som begynnelsen på den andre betaversjonen, som ventes å komme i andre kvartal i år.

Deltakerne fikk også en CD-ROM som inneholder tidlige utgaver av verktøy for å utvikle for 64-bit versjonen av Windows NT. Dette operativsystemet skal komme samtidig som Intels IA-64-brikke, Merced. Verktøyene inneholder blant annet header-filer som definerer mange av programmeringsgrensesnittene som utviklere bruker for å skrive programmer, samt et verktøy som søker gjennom koden til NT-programmer og som hjelper utviklerne med å finne de linjene med kode som må endres for å kjøre applikasjonene under 64-bit versjonen av NT.

Men både Gates og Stork hevdet at man kan kjøre både 32-bit og 64-bit programvare samtidig på 64-bit-operativsystemet, uten at det skal være behov for å modifisere noe.

Ifølge InformationWeek sa Gates også at Microsoft vil slippe en ny utgave av BackOffice serversuiten etter at Windows NT 5.0 lanseres. Denne skal angivelig ta i bruk mange av de nye egenskapene som kommer med NT 5.0.

Til toppen