Stenbecks teleimperium

Jan Stenbeck bygde opp en rekke aggressive IT- og teleselskaper. Her er listen over selskapene som ofte jobber sammen:

Jan Stenbeck har bygd opp og kontrollerte en rekke IKT-selskaper som ofte jobber sammen eller krysseies. Her er de viktigste:

Tele2 er det Stenbeck-kontrollerte IKT-selskapet vi nordmenn kjenner best. Selskapet har blitt Telenors største konkurrent med sin tilbud både på fastlinje-telefoni, Internett og mobil. Selskapet skaffet seg også en UMTS-lisens, men ligger langt bak i sine løfter om utbygging. Dette er en potensiell bombe for selskapet.

Tele2 eier dessuten det svenske mobilselskapet Comviq i Sverige. Tele2 omsatte i andre kvartal for 7,7 milliarder svenske kroner og endte med resultat før skatt på 249 millioner kroner. Selskapet ekspanderer og investerer til tross for dårlige tider i bransjen.

Transcom Worldwide er et CRM-selskap som har satset stort på call-centere i en lang rekke land. Selskapet startet som supportavdeling for Comviq og så Tele2. Selskapet omsatte i andre kvartal for 110 millioner euro og satt igjen med et lite overskudd på 1,7 millioner euro.

Millicom er et mobilselskap som opererer i såkalte "emerging markets", gryende markeder i Latin-Amerika, Asia, Afrika og Europa. Som mange andre Stenbeck-kontrollerte selskaper går Millicom med underskudd, men regnskapene er i ferd med å bedre seg. Omsetningen har vært stabil de siste tre kvartalene og tapene synker. I andre kvartal omsatte selskapet for 149 millioner dollar og tapte 14 millioner dollar.

Til toppen