UTVIKLING

Stenger likevel ikke oversettelsestjeneste

Men tilbudet fra Google blir ikke helt som før.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. juni 2011 - 13:00

Google kunngjorde i forrige uke en kommende stenging av en rekke API-tjenester, programmeringsgrensesnitt som gjør det mulig for tredjepartsutviklere å basere egne produkter på mange av Googles tjenester og data.

Spesiell oppmerksomhet fikk den planlagte stengingen av Translate API, som gjør det mulig å bruke Googles oversettelsestjeneste i blant annet web- og mobilapplikasjoner.

Begrunnelsen for stengingen, som skulle ha skjedd den 1. desember i år, er omfattende misbruk.

Mange har kritisert stengingen, som trolig vil ta livet av mange produkter. Mange vil kunne kvie seg for å bruke lignende tjenester fra Google i framtiden, siden man ikke har noen garanti for at tjenesten fortsatt vil tilbys om et år. Det kan få utviklere til å velge tilsvarende tjenester fra andre leverandører i stedet.

Google har tydeligvis lyttet til trafikken og kom før helgen utviklerne i møte – i alle fall delvis. I en oppdatering til den opprinnelige kunngjøringen opplyses det nå selskapet i stedet for å legge ned tjenesten for godt, vil lansere en betalt utgave av den. Men Google tilbyr foreløpig ingen detaljer om dette.

Spørsmålet noen nå stiller seg i kommentarene til blogginnlegget, er om dette var planen helt fra starten av – altså å kunngjøre nedleggelsen, vente til at utviklerfellesskapet foreslår en betalt utgave, og så tilby nettopp dette. Da kan Google slå seg på brystet og fortelle at det gir utviklerfellesskapet det de ba om.

Andre skriver at Google er altfor redd for å ta betalt for tjenester som selskapet tilbyr.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.