Stenger norske MP3-pirater ukentlig

Med trusselbrev stenger IFPI Norge flere MP3-piratsider hver uke, men snakker ikke høyt om det.

Med trusselbrev stenger IFPI Norge flere MP3-piratsider hver uke, men snakker ikke høyt om det.

Internasjonalt ligger platebransjen i høygir for å bekjempe piratkopiering av musikk over Internett med MP3-formatet. I utlandet offentliggjør platebransjen og dens samarbeidsorganer sine suksesser, men her i Norge kan det virke som IFPI og plateselskapene har gitt opp. Det har de ikke.

- Som regel holder det å sende et trusselbrev, noe vi har gjort flere hundre ganger, forteller Sæmund Fiskevik, sjef for IFPI i Norge til digi.no. Vi forsøker å gi villfarne sjeler en sjanse og forklarer at det de har gjort er galt. Forsvinner ikke siden, går vi til anmeldelse.
Les om kampen mellom piratene og plateselskapene:
Fast bøyer av for musikkbransjen
Plateindustrien anmelder Fast
Frikjent for MP3-lenker
Men Fiskvik innrømmer at det er vanskelig å få bukt med piratkopieringen fordi det blir stadig enklere å kopiere og legge ut musikk.

- De fleste internettsidene med MP3-filer både dukker opp og forsvinner fort. Jeg tror antallet sider ikke øker så mye, men antallet som laster ned er i sterk vekst, noe vi ser svært alvorlig på, sier han til digi.no.

Her i Norge har IFPI ikke egne piratjegere, men stoler på tips fra plateselskapene og IFPIs internasjonale nettjegere.

Hvis ikke et brev med trussel om anmeldelse får nettsiden til å forsvinne, gjør IFPI alvor av sin trussel.
For tiden har IFPI tre anmeldelser inn, hvor av den ene er av Fast og deres samarbeid med Lycos. Selv om det finnes mange sider som omtaler MP3-filer, hevder IFPI at Fast bryter loven fordi søketjenesten gir en direkte lenke.

- Fast og Lycos har ryddet opp en god del, men deres tjeneste inneholder fremdeles store mengder lenker til ulovlig kopiert musikk, mener Fiskvik

Til toppen