Stenger verdens største Nokia-butikk

Skifter strategi.

Stenger verdens største Nokia-butikk
Nokia åpnet verdens største Nokia-butikk i handlegaten Østre Nanjing i Shanghai i 2007. Bildet er tatt en måned før butikken stengte dørene 31. mars. Bilde: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

I 2007 var Nokia virkelig på høyden. For å understreke sin dominans i mobilmarkedet knallet det finske selskapet til og åpnet verdens største Nokia-butikk i Shanghai, Kina. Et stort kompleks ble reist for å pushe selskapets markedsledende telefoner til et stadig mer kjøpehungrig kinesisk middelklasse.

Nå er lokalene forlatt og butikken stengt ned. Tilbake står Nokia med sviktende salg i det som er verdens største mobilmarked, som fortiden opplever voldsom vekst.

Nokia bekrefter til ZDnet at de har stengt butikken. De skal også ha stengt ned flere andre butikker, blant annet i Russland.

– Nokia fokuserer på å øke tilstedeværelsen hos operatører og hos tredjeparts mobilbutikker, fremfor egne fysiske butikker. Vi øker, selvsagt, også vår tilstedeværelse på nettet, sier Nokias talsperson Brett Young til ZDnet.

Ifølge den samme avisen har Nokia opplevd et kraftig fall i det kinesiske markedet. Salget av Windows Phone og Symbian-baserte telefoner falt fra 1 milliard dollar i fjerde kvartal 2011 til 213 millioner dollar samme kvartal i fjor.

Nokia har for alvor strammet inn livreima. Det siste halve året har de blant annet kvittet seg med mye eiendom i Finland. Hovedkontoret er også solgt.

Men samtidig som Nokia velger å stenge ned sitt utstillingsvindu i Shanghai, har Apple åpnet tre butikker i den kinesiske millionbyen.

    Les også: