BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stento bygger nytt hovedkvarter i Brüssel

Det "halvnorske" kommunikasjonsselskapet Sait-Stento bygger nytt hovedkvarter i Brüssel. Selskapet selger samtidig ut gammel bygningsmasse med pen gevinst.

15. juni 2000 - 15:58

Det nye hovedkvarteret på 5000 kvadratmeter vil bli bygget i teknologiparken i Zellik på den nordvestre delen av ringen rundt Brüssel i Belgia, skriver Sait-Stento i en pressemelding.

Byggestart er satt til slutten av dette året og Sait-Stento har som mål å flytte inn i nye lokaler før slutten av 2001.

Selskapet opplyser i en børsmelding at salget av bygning og eiendom vil realisere omlag 50 millioner kroner i kontanter.

Sait-Stento-konsernet som er notert på børsen i Brüssel, leverer systemer, tjenester og service innen det profesjonelle markedet for trådløs kommunikasjon.

Gruppen er et resultat av fusjonen i mai 2000 mellom belgiske SAIT-RadioHolland og norske Stento ASA. Hovedkontoret for konsernet er lokalisert i Belgia mens hovedkontorene for forretningsområdene er lokalisert i Brüssel, Oslo og Hamburg med datterselskaper i resten av verden.

Sait-Stento er strukturert rundt fire forretningsområder og ett joint-venture: Mobil radiokommunikasjon, "Airtime Services", Kommunikasjons- og sikkerhetssystemer, Satellittkommunikasjon og EuroMarine. Gruppen har nærmere 2150 ansatte og hadde i 1999 en samlet omsetning på cirka 395 millioner euro.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.