BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stento overtar Robert Bosch

1. august overtar Stento ASA den lukkede radiosambandsvirksomheten til Robert Bosch AS.

Øystein Kvistad
31. juli 1997 - 13:10

Denne divisjonen av Robert Bosch AS, hadde i 1996 en omsetning i Norge på 26 millioner kroner. Stento var før overtakelsen markedsleder i Norge på salg av lukkede radiosamband fra Motorola og vil gjennom dette kjøpet styrke sin markedsposisjon ytterligere, skriver Stento i en melding til Oslo Børs torsdag.

Stento vil styrke sin markedsposisjon blant annet gjennom tilgang til komplementære produkter som vil forbedre tilbudet til kunder innen segmentene offshore og helse.

Det forventes at overtakelsen vil gi et positivt bidrag til resultatet i Stento for 1997.

Stento ASA er resultatet av fusjonen mellom Ringcom og Stentofon i mai i år. Det nye selskapet er delt inn i tre hovedvirksomhetsområder - radio, intercom og marine. Samlet hadde de fusjonerte selskapene i 1996 en omsetning på omlag 478 millioner kroner. Salget utenfor Norge utgjør omtrent 75 prosent av det samlede selskapets omsetning for 1996.

Stentos største forretningsområdet er intercom, hvor samlet omsetning ved utgangen av 1996 var på cirka 300 millioner kroner. Antall ansatte i det fusjonerte selskapet er omlag 340, hvorav nærmere halvparten arbeider utenfor Norge.

Som et resultatet av fusjonen mellom RingCom og Stentofon regner Stento med å spare 20 millioner kroner de neste to årene på grunn av såkalte "samordningseffekter" på produkt-, markeds- og driftssiden.

Med overtakelsen av Robert Bosch AS vil Stento trolig passere en halv milliard i omsetning i 1997.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.