BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stento selger Alvdal-fabrikk

Alphatron overtar Stentos montasjefabrikk i Alvdal for vel 26 millioner kroner. Samtidig inngår selskapene en omfattende samarbeidsavtale med varighet i ti år.

Øystein Kvistad
30. des. 1997 - 12:57

Fabrikkoverdragelsen ble gjort kjent i en melding til Oslo Børs tirsdag morgen.

Avtalen innebærer at Alphatron overtar verdier for tilsammen 26,4 millioner kroner med virkning fra 28. januar 1998. Oppgjøret for anlegget på Alvdal skjer gjennom en kontantutbetaling på 14 millioner kroner og gjennom utstedelse av 13,77 millioner aksjer til 90 øre per stykk i Alphatron Industrier ASA.

Fabrikken på Alvdal ferdigstiller intercomprodukter for Stento-konsernet.

I børsmeldingen heter det videre at dersom Stento selger sine Alphatron-aksjer skal en eventuell nettogevinst ut over de 90 øre deles likt mellom partene. Avtalen er inngått med forbehold om godkjent due dilligence-gjennomgang innen overtakelsesdatoen 28. januar.

Samarbeidsavtalen som er inngått innebærer at Stento vil benytte Alphatron "som samarbeidspartner og foretrukket produsent når det gjelder Stentos produkter i ti år", opplyser selskapene i børsmeldingen. Avtalen omfatter samtlige ansatte i fast stilling i Alvdal, alle drifts- og anleggsmidler, samt leiekontrakt til industribygget.

Stento vil samtidig overføre til Alvdal og Trondheim den produksjon av selskapets intercomprodukter som i dag produseres hos andre underleverandører. Det går mellom andre ut over Kitron, som i følge TDN kan miste nærmere 30 millioner av sin omsetning som følge av tapte kontrakter med Stento.

Etter fabrikkovertakelsen vil Alphatron ha et årlig produksjonsvolum fra Stento alene til en samlet verdi av mellom 90 og 100 millioner kroner, en ikke ubetydelig andel av selskapets totale omsetning som i 1998 ventes å ende på et par hundre millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.