AVTALER & KONTRAKTER

Stephen Elop håver inn

Nokia-sjefen får avskjedsbonus.

HÅVER INN: Nokia-sjef (fra v.) Stephen Elop regnes som en sterk kandidat til toppjobben i Microsoft, når Steve Ballmer etter planen går av i løpet av 12 måneder. Elop er sikret ny direktør-stilling, men også en pen slump når oppkjøpet går i boks.
HÅVER INN: Nokia-sjef (fra v.) Stephen Elop regnes som en sterk kandidat til toppjobben i Microsoft, når Steve Ballmer etter planen går av i løpet av 12 måneder. Elop er sikret ny direktør-stilling, men også en pen slump når oppkjøpet går i boks. Bilde: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images
20. sep. 2013 - 12:49

Stephen Elop (49) kan glede seg til en hyggelig kompensasjon for å selge Nokias mobildivisjonen til sin forrige arbeidgiver, Microsoft.

18,8 millioner euro (148 millioner kroner) får han i lønn og bonuser straks det finske arvesølvet er avhendet.

Elop kan også se frem til direktør-stillingen med øverste ansvar for «devices & services» som nå venter ham i Microsoft, etter å ha tilbrakt tre år som konsernsjef i Nokia.

Detaljene om påskjønnelsen er del av et prospekt til Nokias aksjonærer, gjengitt blant annet av nettstedet Boy Genious Report, som er publisert i forkant av en ekstraordinær generalforsamling i november, der salget etter alle solemerker blir banket igjennom.

Kanadiske Stephen Elop er kanskje den enkeltpersonen som har aller mest personlig å tjene på oppkjøpet. 49-åringen er også tippet som den mest aktuelle kandidaten til å overta som konsernsjef i Microsoft når Steve Ballmer snart går av.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.