Stephen King-bok kun tilgjengelig på nettet

Stephen King og forlaget Simon & Schuster har publisert Kings siste roman på Internett. Den blir ikke tilgjengelig i ordinære bokhandlere.

Stephen King og forlaget Simon & Schuster har publisert Kings siste roman på Internett. Den blir ikke tilgjengelig i ordinære bokhandlere.

"Riding the Bullet" er originaltittelen på Stephen Kings siste bok. Boken ble skrevet av King mens han ble rehabilitert etter bilulykken han ble utsatt for i fjor. Boken, som har 66 sider, er den første romanen skrevet av en virkelig kjent forfatter som kun blir tilgjengelig over Internett i nedlastbar form.

Forlaget Simon & Schuster samarbeider med e-butikken SoftLock om å selge boken på nettet. For 2,50 dollar kan boken lastes ned på PC-er, PDA-er (som Palm IIIc) og eBook-enheter. Talsmenn for e-bøkene mener at dette er en fordel for forlagene fordi det er billigere å lage e-bøker og distribusjonen ut til kundene er kjappere.

Og om nedlastingen skulle hindres på grunn av maskinvarekrasj eller minnetap på lommedatamaskinen, er det fullt mulig å laste ned boken på nytt uten ekstra kostnader.

Ifølge News.com blir dette en tidlig test av både konsumentmarkedet for e-bøker og for SoftLock, som til nå har fokusert på business-til-business-markedet.

"Riding the Bullet" er, ifølge Stephen King selv, en klassisk spøkelsesfortelling.

- Jeg er nysjerrig på å se hva slags respons som kommer og om dette er fremtiden eller ikke, sier King i en pressemelding.

Boken blir tilgjengelig den 14. mars fra flere nettbokhandlere.

Til toppen