KARRIERE

Stepstone har fått sterk konkurrent

digitoday.no avslørte ifjor at EU planla en felles konkurrent til jobbsøketjenesten Stepstone. Nå er systemet åpent.

8. juni 2001 - 07:58

3. mai i fjor kunne digitoday.no avsløre at jobbsøketjenesten StepStone var i ferd med å få en stor konkurrent. Ting har tatt tid, men i dag åpnet endelig EUs fellessystem for arbeidssøkende.

- EU og EØS-landene, deriblant Norge, har blitt enige om å lage en felles europeisk jobbtjeneste på Internett. Det er den svenske Aetaten som skal lage løsningen og den skal være klar i slutten av juni, sa Odd-Erik Marthinsen, markedssjef i Aetat, til digitoday.no.

Les saken: EU planlegger Stepstone-konkurrent

Arbeidsmarkedsetatene i Europa har lenge hatt et internt fellessystem, men nå er endelig Internett-versjonen åpnet. De som vil skifte jobb og skaffe seg jobb, kan nå gå inn på www.eurescv-search.com.

Stepstone reklamerer med at selskapet har kontorer i 17 land i Europa, men det er ikke alltid en fordel, mener Aetat.

- Det er ikke noe poeng i å la folk søke i databaser over andre land dersom disse arbeidsgiverne ikke vil ha utlendinger. Vi skal bare ta med jobber der dette er tilfelle, sier Marthinsen.

- En viktig oppgave for Aetat er gjennom forskjellige tiltak å skaffe svakerestilte arbeid. Vi henvender oss mer til folk som har arbeid, sier Erlend Wilumsen, markedsdirktør i Stepstone Norge.

- Vi mener at myndighetene skal fokusere på å gi arbeidsløse og lavtlønnede jobb, sa Giles Clarke, administrerende direktør i Stepstone i mai i fjor.

Det er svenske Aetat som med Telia har utviklet Eurescv-systemet. Ledelsen i Stepstone og Aetat var ikke tilgjengelig for kommentar da digitoday.no ringte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.