Stepstone-konkurrent kjøper opp i Sverige

Monster.com markerer inntreden i Skandinavia med samme type oppkjøp som Stepstone nylig gjorde i Tyskland - rekruttering i attraktive nisjemarkeder.

Monster.com markerer inntreden i Skandinavia med samme type oppkjøp som Stepstone nylig gjorde i Tyskland - rekruttering i attraktive nisjemarkeder.

I forbindelse med fremleggelsen av sitt kvartalsresultat melder det amerikanske Internett-rekrutteringsselskapet TMP Worldwide, som er eier av tjenesten monster.com, at selskapet foretar et oppkjøp i Sverige.

Det er selskapet SCI Search Competence International of Sweden som blir innlemmet i porteføljen. Kjøpet inngår i en pakke med tre oppkjøpte selskaper med en samlet omsetning på 12,1 millioner dollar. De to øvrige selskapene er lokalisert på den amerikanske vestkysten.

SCI Search Competence International er spesialisert på rekruttering innen IT og telecom, og selskapet driver karriereportalen www.searchcompetence.se. Kundelisten inneholder navn som Apple, Ericsson, IBM og Andersen Consulting. Målsettingen med oppkjøper er todelt. TMP vil på denne måten både styrke satsingen innen IT-rekruttering og etablere et brohode inn i det svenske markedet.

Oppkjøpet har således visse fellestrekk med Stepstones oppkjøp av den tyske tjenesten Job-today tidligere i år, som også i utgangspunktet består av regionale IT-rekrutteringsportaler.

Monster.com ( www.monster.com ) hadde i løpet av august 17,1 millioner unike besøkende. Tjenesten er representert USA, UK, Australia, Canada, Nederland, Belgia, New Zealand, Frankrike, Singapore, Hong Kong, Tyskland, Spania og Irland i tillegg til nå altså Sverige.

Til toppen