StepStone nærmer seg balanse

Driftsinntekter og trafikk er ikke som i "gamle" dager, men resultatmessig går det likevel rett vei for jobbrekruttererne i StepStone ASA.

Driftsinntekter og trafikk er ikke som i "gamle" dager, men resultatmessig går det likevel rett vei for jobbrekruttererne i StepStone ASA.

Nettjobbtjenesten StepStone ASA omsatte i første kvartal for 8,5 millioner euro - nesten 65 millioner kroner - over en halvering av salget for ett år siden. Stepstone debuterte på WebMeasure-målingen i regi av Norsk Gallup Institutt i mars, men imponerte ikke spesielt med sine 66.000 unike besøkende og under én million sidevisninger.

Likevel - det er positive tegn: Driften er i ferd med å snu fra røde til svarte tall, og ifølge dagens resultatmelding fra selskapet ligger man noe foran sin egen plan for å oppnå positivt EBITDA-resultat.

For første gang kunne selskapet i dag legge frem et positivt driftsresultat for Norden, der det ble omsatt for 17 millioner kroner i første kvartal og regnskapet ble gjort opp med et driftsresultat på omtrent 800.000,- kroner (EBITDA). Også den såkalte "sentral-regionen", det vil si Østerrike, Sveit og Tyskland, går i positiv drift, hvilket gir det laveste underskudd noensinne for hele selskapet som sådan.

Resultat før skatt endte på minus 2,2 millioner euro, mot minus 75,6 millioner i samme periode i fjor.

Likviditetssituasjonen karakteriseres som "god": Ved utgangen av kvartalet har StepStone en likviditetsbeholdning på 27,8 millioner euro - omtrent 211 millioner kroner.

- På basis av den vellykkede omstruktureringen forventer vi fortsatt et positivt driftsresultat (EBITDA) for hele konsernet i fjerde kvartal 2002, sier Nordisk direktør for StepStone, Anders Fritz-Carlsen i en pressemelding.

Til toppen