Stepstone saksøker søkerobot

Rekrutteringsportalen Stepstone gidder ikke leke mer med søkeroboten OFiR.com. Den danske konkurrenten skal stanses i hele Europa.

Rekrutteringsportalen Stepstone gidder ikke leke mer med søkeroboten OFiR.com. Den danske konkurrenten skal stanses i hele Europa.

Stepstone AS vil nå anlegge sak og kreve erstatning fra det danske selskapet OFiR.com for å ha krenket Stepstones produktrettigheter, opplyser den danske avisen NetPosten i dag.

Stepstone vil ikke akseptere Ofir.coms forretningsmodell, hvor nettstedet "låner" fra konkurrentene ved å la søkeroboter gå igjennom deres nettsider for å opprette linker og dermed skaper et kunstig høyt antall jobbannonser på Ofirs egne nettsider.

- Vi ønsker å få satt en effektiv stopper for disse forretningsmetodene, som fullstendig uthuler troverdigheten for Internettet som annonsemedium. Samtidig sår de tvil om kvaliteten av våre produkter overfor våre kunder, fordi vi ikke kan garantere i hvilken sammenheng kundene får utstilt sine annonser, uttaler Anders Fritz-Carlsen, adm. direktør for Stepstone i Danmark til NetPosten.

Den kommende prosessen med krav om erstatning vil bli igangsatt i flere europeiske land, hvor Ofir.com praktiserer denne forretningsmodellen.

I tillegg til aktivitetene i Danmark eier Ofir.com 50 prosent av engelske ClickAJob.com Ltd. Selskapet har også kontorer i Malmø, Düsseldorf og Paris.

- På det nåværende tidspunkt ønsker vi ikke å uttale oss om hvilke land saken vil omfatte, og hvor stort erstatningskravet blir, men ifølge våre advokater vil vi ha en særdeles god sak i flere europeiske land, hevder Anders Fritz-Carlsen.

Ofir.com eies av danske Søndagsavisen. Selskapet gikk tidligere i dag ut og sa at de avblåser en planlagt børsnotering på grunn av de ustabile markedene. Det er selskapets intensjon å komme tilbake med en ny børsnotering i 2002.

Beslutningen ble, etter selskapets egne opplysninger, truffet på bakgrunn av den seneste tids negative utvikling på det danske så vel som det internasjonale aksjemarkedet og i særlig grad på bakgrunn av det store kursfallet på sammenlignbare selskaper som Jobline, Scandinavia Online og nettopp Stepstone.

Til toppen