StepStone: Selger og taper mer

Jobbportalen Stepstone tapte 196 millioner kroner av en omsetning på 101 millioner kroner i andre kvartal i år. Toppsjef Giles Clarke er mer enn fornøyd.

StepStone fortsetter sin hurtige vekst i Europa, en vekst uten sidestykke av ett norsk selskap.

Kvartalstallene for den nettbaserte jobbtjenesten StepStone viser at selskapet har hatt en enorm vekst i det europeiske markedet. Men dette er en vekst som har kostet flesk.

Selskapet fikk et tap på 33,3 millioner euro, 272 millioner norske kroner. I hele fjor fikk selskapet et underskudd på 24 millioner euro, 196 millioner norske kroner. Men omsetningen har gått rett til værs.

I andre kvartal i år omsatte selskapet 12,4 millioner euro, 101 millioner norske kroner. Dette er en økning på 318 prosent fra samme periode i fjor.
Giles Clarke, toppsjef i StepStone, sier i et intervju med digi.no at han er meget fornøyd med tallene.

- Vi er veldig fornøyd med dette kvartalet. Vi har vokst og ekspandert, kanskje noe raskere enn det vi hadde regnet med, og ser at markedet virkelig er tilstede.

Til underskuddet har han dette å si. - Vi kan ikke, som for eksempel en bedrift, skrive av maskiner og produksjonsmidler over tyve år. Vi må ta kostnaden med en gang, sier Giles Clarke.

Stepstone kunne i kvartalsrapporten vise at selskapet har ekspandert voldsomt.
I det to største markedene til selskapet, Storbritannia og Tyskland, har økningen i salget vært på henholdsvis 132 og 63 prosent i første kvartal.

Giles Clarke forteller digi.no at det også er andre områder hvor StepStone skal inn i nær fremtid. Blant annet skal selskapet selge en rekrutteringsapplikasjon, Jobsift, som skal hjelpe HR (Humane Resource)-avdelingene i store selskaper å finne de rette arbeidstagerne.

- Dette er viktig for å knytte til oss de store kunde, sier Clarke til digi.no. Videre sier toppsjefen at selskapet nå utvikler andre ben å stå på, enn bare jobber på nettet.
- Per i dag har vi ingen pan-europeiske konkurrenter, bare lokale konkurrenter. Det sier seg selv at mye av vår styre ligger i den europeiske posisjonen.

Pengesituasjonen er Clarke også ganske så fornøyd med. Stepstone har 187 millioner euro på bok, resten av pengene som kom inn da selskapet gikk på børs tidligere i år. Selskapet regner med en utflating i netto underskudd for tredje kvartal i år.

Giles Clarke vil ikke ut med noen spådommer for når selskapet kan gå med overskudd. Men det blir ikke med det første. Selskapets satsing på markedsføring har utvilsomt brent av en del penger, uten at selskapet vil oppgi hvor mye. - Det er ikke offentlig, men vi kommer til å holde stort trykk på markedssiden, selv om vi ikke kommer til å være på TV-skjermen hele tiden.

Til toppen