KARRIERE

Stepstone-sjef må surfe etter ny jobb

Giles Clark forsvinner ut av Stepstone. Styret i Stepstone kan nå rydde gamle målsettinger av bordet. Det lukter dermed elendig andre kvartal og mulig emisjon.

Ole-Andreas Krohn
27. juni 2001 - 11:15

StepStone ASA melder i en børsmelding i dag at Giles Clarke fratrer som administrerende direktør med øyeblikkelig virkning.

Den nylig tilsatte Karen Slatford overtar som midlertidig CEO inntil videre. Slatford har bakgrunn som Vice President i Hewlett-Packard.

I meldingen heter det videre at selskapets styre på tross av enkelte tidligere forsinkelser i utrullingen av teknologien fortsatt har stor tillit til at selskapet vil kunne høste av det potensialet som er i markedet.

Dagens melding har i første rekke to implikasjoner.

For det første er det åpenbart at resultatet for andre kvartal kommer til å bli elendige.

Om Clark har gått frivillig eller ikke, spiller i denne sammenheng mindre rolle. Konklusjonen må uansett være at målene om inntektsøkning og kostnadsreduksjoner neppe er nådd.

Samtidig vil en ny sjef nå kunne åpne alle skap, hvilket antagelig vil føre til at det tas ytterligere engangskostnader. Dette vil være nødvendig for å kunne starte med blanke ark.

Videre betyr dette sjefsskiftet at Stepstone-styret og den nye ledelsen står friere med hensyn til å vurdere en emisjon. Den gamle ledelsen avviste kontant alle antydninger om nødvendigheten av en emisjon.

Kontantbeholdningen var allerede i utgangspunktet kun nok til å dekke tiden frem til selskapet i henhold til de tidligere forventningene skulle gå break-even.

Med ytterligere engangskostnader, svakere resultat enn målsettingen og muligens lenger frem til break-even vil selskapet ha behov for å få inn mer penger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.