Stepstone-sjefer soper inn på opsjoner

Stepstone-sjefer soper inn på opsjoner

Sjefene fikk så gode opsjons-ordninger, at de takket nei til en ekstragevinst på mange millioner.

Administrerende direktør i Stepstone, Colin Tenwick, har tjent seg rik på opsjonene han har blitt tildelt i selskapet.

Stepstones aksjekurs har gått fra 1 krone i 2003 til 17,20 kroner igår, 11. april, og med 3,8 millioner opsjoner blir det fort mye penger. Ifølge Finansavisen sitter Tenwick på en urealisert opsjonsgevinst i størrelsesorden 39 millioner kroner.

Til sammenligning ble det ramaskrik når det ble kjent at Telenors toppsjef, Jon Fredrik Baksaas, hadde en opsjonsgevinst på nærmere 13,5 millioner kroner på toppen av sin lederlønn.

Stepstones finansdirektør, Ian Cole, kommer også godt ut av opsjonsprogrammet. Han har 2,8 millioner opsjoner og det gir ifølge Finansavisen en urealisert gevinst på 29 milloner kroner.

Tilsammen sitter dermed den britiske ledertrioen på 68 millioner i urealisert opsjonsgevinst. På toppen av det, kunne lederduoen fått en ekstrautbetaling på henholdsvis 21,5 og 16 millioner kroner dersom selskapet ble solgt på gårdagens kurs. Denne bonusmuligheten sa de imidlertid fra seg på et styremøte tidligere i år, og dermed takket de i praksis nei til ytterligere 38 millioner kroner på deling.

Til toppen