RESULTATERFINANS

StepStone stenger søkeroboter ute

Rekrutteringsselskapet StepStone har ved hjelp av ferske EU-regler fått medhold i at de kan holde konkurrentenes søkeroboter unna kundenes annonser på selskapets sider.

Ole-Andreas Krohn
18. jan. 2001 - 10:47

Ifølge den danske Netposten har en tysk rettsinstans nå lagt ned forbud mot at rekrutteringsportalen OFiR.com ved hjelp av såkalte søkeroboter og linker "låner" innhold fra StepStone (STP).

Danske Ofir hadde opprettet linker på sine sider til StepStone og oppnådde gjennom dette å kunne rapportere et høyere antall annonserte stillinger på egne sider.

StepStone har tidligere varslet at en prosess med krav om erstatning vil bli igangsatt i flere europeiske land hvor Ofir praktiserer denne forretningsmodellen.

Avgjørelsen om forbudet skal være tatt under henvisning til nye EU-regler om opphavsrett og beskyttelse av databaser, og saken er en av de første hvor disse reglene er anvendt for å stoppe bruk av hyperlinker på Internett.

- Vi er særdeles tilfreds med at det nå er en rettsinstans som har innsett at denne praksisen er ulovlig, og vi betrakter avgjørelsen som et meget viktig gjennombrudd for vår innsats for å få satt en stopper for slike forretningsmetoder, sier Anders Fritz-Carlsen, administrerende direktør for StepStone i Danmark, til Netposten.

Ofir.com er eid av den danske avisen Søndagsavisen. I tillegg til aktivitetene i Danmark eier Ofir.com 50 prosent av engelske ClickAJob.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.