StepStone taper og vokser

Den nettbaserte jobbsøketjenesten StepStone er i vill ekspansjon, og taper samtidig penger. Fredag la selskapet frem resultatene for første kvartal og offentliggjorde at de kjøper et irsk selskap for cirka 40 millioner kroner.

Den nettbaserte jobbsøketjenesten StepStone fosser frem og i stedet for å levere aksjonærene overskudd, er planen å etablere seg på flest mulige steder i Europa så raskt som mulig. Selskapet viser i kvartalsresultatene for første kvartal i år at tjenesten blir mer og mer brukt, både av jobbannonsører og jobbsøkere.

Selskapet hadde en omsetning i første kvartal i år på 9,8 millioner Euro (79,83 millioner norske kroner). Dette er en økning fra fjerde kvartal 1999 på 74 prosent og en økning fra første kvartal 1999 på hele 258 prosent. Resultatet skyldes både salg og oppkjøp.
Les mer om StepStone her:
StepStone synker på Oslo Børs
StepStone til hovedlisten
StepStone stepper opp på børs
StepStone bruker børspenger

Inntektene til selskapet økte også markant i første kvartal i år med 7,3 millioner Euro (59,47 millioner kroner). Dette er en økning på 93 prosent i forhold til siste kvartal i fjor og 242 prosent fra første kvartal i fjor.

Giles Clark, administrerende direktør i StepStone, sier til digi.no at selskapet er veldig fornøyd med utviklingen. - Vi vokser hurtig, og det skal vi gjøre. Vi skal nå komme oss inn på en del nye markeder i Norden og vi vil utvikle de markedene vi allerede er inne i, forteller han.

På spørsmål om når han ville gi StepStone overskudd svarer Giles Clark: - Vi må få en sterk posisjon i markedet. Vi er på god vei til å få det nå, og særlig interessant er utviklingen i Norge. Når dette er på plass kan vi begynne å bygge en god business, sier Clark til digi.no. Om konkurransen fra andre selskaper som vil inn på markedet sier Clark: - Vi ser ingen konkurranse.

I en pressemelding melder selskapet at de nå har 6,7 millioner brukere. Dette er nesten en dobling fra fjerde kvartal i fjor. De har også økt antall CV-er i basen fra 116 000 til 240 000 per 31. mars i år.

StepStone har allerede ansatt direktører som skal rulle ut tjenesten i Spania, Østerike og Finland, men også Frankrike står på listen. Fredag offentliggjorde selskapet at de kjøper det irske selskapet Small Planets sin jobbtjeneste Jobfinder. Dette er den største jobbtjenesten i Irland med 15 000 ledige stillinger i basen. StepStone betalte 40,4 millioner kroner (i aksjer og kontanter) for tjenesten, skriver selskapet i en pressemelding.

Til toppen