StepStone tror på smultring

0. For de fleste betyr tallet ingen verdens ting. For Stepstone er derimot smultringen det store målet for året.

0. For de fleste betyr tallet ingen verdens ting. For Stepstone er derimot smultringen det store målet for året.

StepStone ASA presenterte i dag resultatene for andre kvartal 2002. Nettrekrutteringsselskapet taper fortsatt mye penger, men ikke like mye som i forrige kvartal. Toppsjef Colin Tenwick opprettholder derfor målet om å nå positiv kontantstrøm i løpet av 2002.

Han mener selskapet har snudd situasjonen fra horror-året 2001, og viser det med blant annet å levere positivt resultat før avskrivinger for andre kvartal på rad i Norden, etter en omsetning på 2,1 millioner euro. Også satsingene i Tyskland, Østerrike og Sveits skal peke rett vei hva finansene angår, opplyser Stepstone i en pressemelding.

StepStone ASA som helhet har redusert sitt tap med 43 prosent, til 1,13 millioner euro, blant annet som følge av at driftskostnadene for gruppen er redusert med 14 prosent fra første kvartal, ned til 9 millioner euro, heter det videre.

Omsetningen falt fra 17,1 millioner euro i Q2 i fjor til 7,9 millioner i inneværende års andrekvartal, som også er 600.000 lavere enn i første kvartal i år.

Stepstone opplyser å ha 21 millioner euro i kontanter. De har dermed spist opp 6,8 millioner euro av kontantbeholdningen på tre måneder.

Likevel har selskapet tro på å være cash-positive og ha EBITDA-positiv drift (driftsresultat før avskrivninger) innen utgangen av 2002. Ved forrige resultatfremleggelse var likevel ambisjonene noe større: Positiv kontantstrøm allerede i Q3, og EBITDA i Q4 (les den saken her)

I Norge har Stepstone nå fått et nytt lederteam: Arne Longva er blitt ny såkalt "Country Manager", mens Hugo Bråten er ansatt som salgsdirektør.

I et intervju med digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet, sier toppsjef Tenwick i dag at han ikke tror Stepstone må hente inn mer penger for å klare seg.

Til toppen