KARRIERE

Steria frykter ikke krise innen IT

Steria-sjef Kjell Rusti er forberedt på å justere, men er trygg på at IT-bransjen vil klare kneika.

Etter fem år med oppgang og lønnsfest i IT-markedet, spår mange en konjunkturendring, og bransjeledere som Terje Mjøs i Ergogroup maner til forsiktighet.

I et intervju med digi.no sier toppsjef Kjell Rusti i Steria Norge at han er skremt, men legger an en mer nøktern linje.

– Hvis markedet svinger nedover må vi være forberedt på å justere, men vi ser et fortsatt godt marked foran oss minst ett år framover, sier han til digi.no.

Konsulentselskapet har vært blant de IT-bedrifter som har profilert seg med flest nyansettelser med 100 nye hoder i fjor og nye 100 i år. Steria hadde i fjor 17 prosent vekst i topplinjen som er en kraftig resultatforbedring og enda bedre enn året før som var rekordår, påpeker Rusti.

Fortsatt må Steria si nei til oppdrag. Konsulentselskapet er sterkt inne i det offentlige. 60 prosent av salget skjer mot dette segmentet som kan bli redningen i tøffere tider. Under forrige nedgangsperiode var det offentlige som hadde budsjettert med de største IT-investeringene.

Selv om Rusti frykter en konjunkturendring, tror han ikke det vil få samme konsekvensene som sist.

– I dag er det substans og IT-bedriftene har blitt flinkere til å tenke inntjening og sunn økonomi, sier han.

Det var helt andre tider sist gang da IT-bransjen opplevde en kunstig høy beskjeftigelse med en enorm påbygning i forhold til 2000-skiftet og dot.com bølgen der mange små selskaper dukket opp i rekordfart og ble holdt i live av finansinvestorer.

Steria-sjefen er i gang med å planlegge budsjettprosessen og selskapet har fortsatt et sterkt behov for nye IT-folk, men vil være mer forsiktig med å rekruttere.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.