Steria håndplukker seniorer hos konkurrenter

Steria (tidligere Bull/Integris) gjør noe så anderledes som å ansette folk og gi gass.

Steria (tidligere Bull/Integris) gjør noe så anderledes som å ansette folk og gi gass.

Tallene fra første kvartal viser at fallet ser ut til å være over og at mange selskaper nå har fått stabilisert driften. Men oppturen har foreløpig uteblitt og det er derfor langt mellom de nye stillingene.

Men nedturen rammer ikke like hardt - som digi.no tidligere har skrevet har en rekke selskaper klart seg ganske bra de siste årene. Et av dem er Steria (tidligere Bull/Integris). Selskaper gir nå gass og øker staben.

For å øke staben, har selskapet hentet 8 senior IT-rådgivere fra konkurrentene i det siste og skal i løpet av året ansette 20 til.

- Vi gjør det åpenbart godt i forhold til andre, forteller markedsdirektør Anders Lindgren.

Steria har justert staben de siste årene, men har unngått store nedbemanninger slik for eksempel Merkantildata, EDB og Accenture har måtte gjennomføre.

- Vi ser at en del rene utstyrsleverandører og rene konsulentselskaper har slitt tungt. Vi mener at kombinasjonen av utstyrsleveranser og konsulenttjenester fungerer best.

Steria har i dag 250 ansatte, hvor av 200 er konsulenter.

- Vi bygger oss opp på folk som er mer strategiske og forretningsorintenert. Dette er ikke utviklere, sier Lindgren.

Steria har ansatt folk fra Cap Gemini, Accenture, Ementor, Deloitte Consulting og Software Innovation. Men Lindgren har ikke lokket med høye lønninger.

- Jeg tror mange er lei av å jobbe under turbulente forhold med mye stridigheter, omorganiseringer. Vi får høre at søkere ønsker å fokusere på jobben,

Lindgren forteller også Steria har gjort noe annet litt uvanlig - selskapet har så langt ansatt åtte helt nyutdannede IT-ingeniører fra NTNU og selskapet har også nyutdannede IT-konsulenter inne på sommerjobber.

Til toppen