RESULTATERFINANS

Steria har store vekstplaner

Steria melder om frisk ordreinngang og skal gire opp rekrutteringen ytterligere.

22. apr. 2005 - 10:05

Fra 23. etasje i det tidligere Posthuset med utsikt ut mot sjøsiden til Operahuset, samlet Steria i går et samlet pressekorps.

En selvsikker og fornøyd administerende direktør, Kjell Rusti, la fram optimistiske tall for de nærmeste årene. Steria, som samlet fra 14 land omsetter for 8 milliarder kroner, gjør det også bra i Norge.

Riktignok falt inntektene hos Steria i fjor fra 630 til 550 millioner kroner som gav en omsetningsnedgang på 14 prosent, men nå kommer veksten, mener Rusti som har en god følelse etter første kvartal.

I første kvartal hadde Steria 350 millioner i ordreinngang som er 200 prosent vekst i forhold til samme periode året før.

Det er spesielt digitale Gardemoen og Skattedirektoratet med et nytt momssystem i Oslo, som har dratt opp de positive tallene.

I begge tilfellene var det kunnskap på serviceorientert arkitektur (SOA) som reddet kontraktene.

Steria har også i konkurranse med BBS, vunnet betalingsformidlingstjenester for butikkjeden ICA, og fått opsjon på kjeden i Sverige.

- Mine prognoser for 2005 er 600 millioner kroner i omsetning, en ordreinngang på 1,2 milliarder kroner og resultat på 20 millioner, spår Rusti.

Han mener alle konsulentselskapene nå seiler i medvind og etterspørselen er stor etter sap, soa, .net og java-utviklere. Dette til tross for at konkurrenten og et av Norges største IT-selskaper, Ementor, i går la fram blodrøde tall med et resultat før skatt på -86,2 millioner kroner.

Steria har en frisk rekrutteringsstrategi. Selskapet startet allerede i fjor med å ansette et femtitalls nye hoder. I år skal det innen august tilsettes 25 nye seniorer og 12 nyutdannede fra fortrinnsvis NTNU, som Steria samarbeider med.

Innen 2008 skal Steria har 400 ansatte på plass, mot 170 i 1999. Etter kostnadskuttet ved oppkjøpet av Integris i 2002, har selskapet seilt opp som en børskomet på den franske børs.

Kvinneandelen er høy i Steria er 29 prosent og to prosent i ledergruppen. I den såkalte CSI-delen (Consulting - System Integration) med prosjektstyring er kvinneandelen på hele 34 prosent.

- Vi er glad for å øke andelen kvinner i selskapet vårt, som utfyller og gir et godt balansert miljø i Steria, sier Kjell Rusti.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.