Steria knep nye avtaler med Forsvaret

Skal sikre nødvendig kompetanse og IT-rådgivning mot forsvarsstaben.

Steria knep nye avtaler med Forsvaret
Steria har vunnet to nye rammeavtaler med Forsvaret. Bildet viser soldater fra kampskvadronen under avluttende mestringsøvelse på Rena. Bilde: Forsvarets mediesenter / Tanja Renate Aakerøy / Hæren

IT-konsulentselskapet Steria Norge melder tirsdag at de har vunnet to nye rammeavtaler med sin allerede største kunde, det norske Forsvaret.

Den såkalte HR-kontrakten gjelder for ett år med opsjon på nye tre år og har en anslått samlet verdi på mellom 12 og 20 millioner kroner.

Avtalen omfatter rådgivning innen endringsledelse, kompetansestyring, karrièreutvikling og veteranprogrammer, sier Ragnhild Hauge, kundeansvarlig i Steria Norge til digi.no.

Poenget, slik hun beskriver det, er å hjelpe Forsvaret å være en attraktiv arbeidsgiver, på lik linje med det private og annen offentlig virksomhet. Steria samarbeider med Considium Consulting Group for å dekke hele tjenesteaspektet.

- Det er tøff konkurranse om de kloke hodene. Det er viktig å rekruttere og beholde riktig kompetanse, som for eksempel ingeniører og de med operativ erfaring fra militære operasjoner, sier Hauge. Et annet annet fokusområde er veteranprogram i Forsvaret.

Oppgaven omfatter mer enn bare IT-kompetanse. Sterias bidrag skal være å hjelpe Forsvaret både med å rekruttere og beholde kompetanse generelt, men altså også innen IT-faget. Tjenestene oppgis å dekke hele HR-verdikjeden.

IT-rådgivning

Den andre rammeavtalen Steria har vunnet med Forsvaret er på strategisk rådgivning, nærmere knyttet til IT-rådgivning mot forsvarsstaben. Det er en kontrakt de deler med 4 andre leverandører. Også her er den samlede verdien anslått til rundt 20 millioner kroner.

Steria har nå i alt fem ulike rammeavtaler med Forsvaret. Den mest omfattende av disse er på leveranse og sikring av IT-infrastruktur, en kontrakt som i disse dager skal forlenges med ett år, og har en samlet årlig verdi på rundt 150 millioner kroner, ifølge Ragnhild Hauge.