JUSS OG SAMFUNN

Steria-konsulenter går til streik

Misnøye med lønnsfrys fører til full konflikt i Storbritannia.

12. juli 2011 - 07:51

160 Steria-ansatte som jobber innenfor pass- og ID kontroll har stemt ja til et forslag om å gå til en todagers proteststreik, melder Computerworld UK.

Årsaken til dette er misnøye med et for dårlig lønnstilbud fra ledelsen i selskapet. De som vil gå ut i streik er organisert i Public and Commercial Services Union (PCS), og de skal nedlegge arbeidet i slutten av juli.

Dette kan få store konsekvenser for britiske borgere som vil ha tak i pass, da de Steria-ansatte blant annet tar imot, skanner og behandler pass-søknader fra publikum. August er den store feriemåneden i Storbritannia, og et pass-vesen som ikke fungerer vil kunne føre til mye oppmerksomhet fra publikum.

De ansatte har tidligere sagt nei til et tilbud om å fryse lønningene til alle som tjener over 21.000 pund i året. De som tjener under dette har blitt tilbudt et lønnstillegg under inflasjonen. Dette innebærer tap av kjøpekraft etter lønnjusteringen.

På sine nettsider skriver fagforeningen at noen av de ansatte innen denne avdelingen tjener så lite som 13.500 britiske pund per år. Dette tilsvarer ca. 120.000 norske kroner.

Når Steria, med hovedkontor i Paris, kunne notere seg et overskudd på 50 millioner euro, 400 millioner norske kroner, ble lønnstilbudet ikke positivt mottatt.

Det kan bli aktuelt med flere aksjoner i august dersom det ikke kommer et bedre tilbud på bordet.

Steria er et av Europas 10 største it-konsulentselskaper, og leverer tjenester innen it- og forretningsrådgivning, systemutvikling, infrastruktur og drift. Selskapet har rundt 20.000 ansatte fordelt på 16 land. I Norge har selskapet ved inngangen av året rundt 530 IT-konsulenter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.