AVTALER & KONTRAKTER

Steria skal modernisere Skattedirektoratet

Steria-sjef Kjell Rusti skal bruke ITIL når han moderniserer IT-driften i Skattedirektoratet.

IT-konsulentselskapet Steria Norge har vunnet kontrakten som skal modernisere IT-driften til Skattedirektoratet. Avtalen har en verdi på 26 millioner kroner.

Skattedirektoratet har lenge vært en av Sterias største kunder i Norge. Arbeidet med å fastsette og innkassere statens og kommunenes skatter og avgifter krever et enormt antall transaksjoner som forutsetter robuste og effektive systemer. Det er det Steria nå blir ansvarlig for.

Steria skal modernisere dagens IT-drift i Skattedirektoratet med utgangspunkt i ITIL (IT Infrastructure Library), som er et leverandørnøytralt rammeverk for å implementere IT-rutiner.

IT-konsulentselskapet skal stå for utarbeidelse av prosessbeskrivelser, og vil utforme en samlet drifts- og overvåkingsløsning som støtter oppunder de nye driftsprosessene. Prosjektet omfatter også endringsledelse og organisasjonsutvikling, der konsulentfirmaet Agenda er en viktig underleverandør.

– En kritisk suksessfaktor i prosjektet blir å kombinere organisasjons- og rådgivingskompetanse med teknologikompetanse, sier Mette Solstrand, direktør for rådgivnings- og systemutviklingsdivisjonen i Steria.

Prosjektet skal vare i omkring 17 måneder, og avtalen er verdt rundt 26 millioner kroner.

Prosjektarbeidet skal allerede være godt i gang.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.