AVTALER & KONTRAKTER

Steria vant skatten

Får to store rammeavtaler.

Steria, med Kjell Rusti i spissen, har hanket i land en storavtale med Skatteetaten. Verdien kan komme opp i en kvart milliard kroner.
Steria, med Kjell Rusti i spissen, har hanket i land en storavtale med Skatteetaten. Verdien kan komme opp i en kvart milliard kroner. Bilde: Hanne Kristine Fjellheim
21. nov. 2013 - 08:30

Steria melder torsdag morgen at de har vunnet to omfattende rammeavtaler med Skatteetaten.

Gjennom avtalene er IT-selskapet nå inne på fem områder i Skatteetaten og de to rammeavtalene har en anslått verdi på en kvart milliard kroner.

Sterias to avtaler gjelder rådgivningstjenester og Java-systemutvikling. De vil dekke etatens behov, skriver Steria, for konsulentbistand og bidra til en storstilt modernisering av systemporteføljen.

– Dette er to svært prestisjefylte og viktige avtaler for Steria. Vi er den aktøren i markedet som er inne på flest områder i de to rammeavtalene med Skatteetaten. Det sender et tydelig signal til markedet om den bredden og faglige kompetansen vi har på huset. Arkitektur, integrasjon, infrastruktur, brukskvalitet og systemutvikling er alle områder hvor vi satser stort, sier kundeansvarlig Mona Vestum i Steria i en pressemelding fra selskapet.

Kontraktene har en varighet på to år, med opsjon på forlengelse i ytterligere to år.

Steria skriver også at de har vunnet frem i konkurransen uten bruk av underleverandører.

– Alle områdene vi er inne på er del av vår kjernevirksomhet. Vi har robuste fagmiljøer og har ikke hatt behov for å ta med oss andre selskaper inn. Det betyr at kunden får bedre oversikt, samtidig som vi har full kontroll over leveransene, sier Vestum som fortsetter:

– Ett av våre største tjenesteområder i Steria er å skreddersy virksomhetskritiske systemer, ofte med kompleks integrering mellom interne og eksterne løsninger. Brukervennlighet står sentralt i alle våre prosjekter, og vi baserer oss på velprøvde metoder og konsepter innen infrastruktur og drift. Dette vil komme godt med når vi går i gang med leveranser på de to rammeavtalene.

Det er imidlertid ikke første gang Sterias konsulenter vil jobbe med Skatteetaten. Den store offentlige etaten har nemlig vært en viktig kunde for det fransk-baserte konsulentselskapet i mange år.

Det er ikke kjent hvilke andre leverandører Skatteetaten har valgt seg, eller hvem som ble danket ut i konkurransen. Kjenner du til noe eller har tips så kontakt gjerne artikkelforfatteren i all fortrolighet: sigvald@digi.no eller på telefon 92839359.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.