Steria vil ha 60 nye hoder

Steria skal vokse og ansetter 60 nye medarbeidere. Nyutdannede skal ha gode sjanser.

Steria skal vokse og ansetter 60 nye medarbeidere. Nyutdannede skal ha gode sjanser.

Nyutdannede og arbeidsledige har slitt i flere år som følge av trangere tider og lite IT-oppdrag. Men nå begynner pendelen å snu, og flere større selskaper åpner igjen for ansettelser av nyutdannede.

Blant disse er Steria Norge, som har en klar strategi om å ansette nyutdannede. Ifølge kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren ansatte Steria 50 personer i fjor, hvorav 12 var ferskinger.

Nå er Steria igjen ute på frierstien, og ønsker 60 nye hoder. Det skal i år ansettes 15 seniorrådgivere, 8 konsulenter, 12 systemarkitekter, 4 systemutviklere, 1 driftstøttesjef og hele 20 nyutdannede.

Men staben har i realiteten bare vokst med drøye 100 personer. I fjor sommer gikk det nemlig ut en e-post til Steria-ansatte om oppsigelser mot 21 personer innen støttefunksjoner som økonomi, innkjøp, sentralbord, drift og 12 personer i konsulentvirksomheten.

Administrerende direktør Kjell Rusti begrunnet i e-posten at omsetningen og resultatet for første kvartal, var klart lavere enn budsjett.

«Nedbemanning på enkelte områder er dessverre uunngåelig», meddelte Rusti.

Like fullt legger Steria med 259 ansatte opp til en supervekst. Selskapet har akkurat flyttet inn til Posthuset som skal romme 400 mennesker. Et oppkjøp kan være en naturlig følge av vekststrategien.

— Steria har aldri vært bedre posisjonert for vekst enn nå, og vi har hatt en sterk tilgang på nye kontrakter og kunder i fjor. Men i et selskap med slik vekst må vi både bremse og gi gass samtidig, sier kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren til digi.no.

Steria fikk et femtitalls nye kunder i løpet av fjoråret.

Det er spesielt innen IT- og virksomhetsrådgivning mot offentlige kunder Steria har fått mange strategisk viktige oppdragsgivere.

Selv om loven krever at man skal tilstrebe og finne annet arbeid i selskapet til folk som blir overflødig, og at disse skal ha fortrinnsrett, var det åpenbart at konsulentene som i fjor måtte gå ikke strakk til.

Ifølge personaldirektør Solfrid Skilbrigt i Steria vil det være vanskelig for de overflødige å tre inn i de nye jobbene som etableres i Steria.

- Vi er i en forandringsprosess. Vi må også se på profilen til de vi ansetter. IT-konsulentmarkedet er tøft og passer ikke for alle. Noen passer best til å jobbe i et mer beskyttet marked, uttalte hun tidligere i våres.

Til toppen